bule de sapun familie in parc profesionistii batrani tineri

Imbratisari pentru caritate

hugs

In perioada 01 – 07 Iunie 2014, voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineri din cadrul Asociatiei pentru Initiativa si Dezvoltare Continua, au derulat proiectul “Imbratisari pentru caritate”

Initiativa a avut sopul de a-i face sa zambeasca si sa se simta apreciati chiar si pentru cateva minute pe cei care accepta propunerea voluntarilor AIDC. Un alt scop al campaniei "Imbratisari pentru caritate" a fost promovarea afectivitatii ca si stil de viata indiferent de varsta. Grupul tinta a fost reprezentat de locuitorii orasului Ploiesti, dispusi sa ofere 1 leu pentru fiecare imbratisare primita, intr-un scop caritabil, campania fiind desfasurata in incinta mall-ului Afi.

Astfel, prin intermediul unor imbratisari am reusit sa strangem suma de 274 lei pentru a transforma urmatoarea campanie in realitate, dar, cel mai important, am avut capacitatea de a induce zambete pe fetele celor ce au avut nevoie de un gest de afectiune pentru a se simti fericiti si impliniti chiar si pentru cateva momente. Ne-a incantat foarte mult faptul ca intreaga campanie "Imratisari pentru caritate" a avut un impact major atat aspupra noastra cat si a celor ce au donat bani pentru a sprijini financiar urmatorul nostru proiect. Am reusit sa observam un entuziasm iesit din comun, oamenii fiind foarte deschisi, spontani si dornici sa ne imbratiseze si sa doneze astfel, suma modica de 1 leu.

Cu ce am ramas in urma acestei campanii? Cu siguranta cu o multime de zambete care ne-au facut tuturor ziua mai buna, mai frumoasa si mai productiva in adevaratul sens al cuvantului. Ce ne-a bucurat a fost faptul ca initiativa noastra a reusit sa capteze atentia altor persoane care ni s-au alaturat si ne-au ajutat sa distribuim mult mai multe zambete, mai mult entuziasm, mai multa efervescenta. O campanie din urma careia am invatat ca trebuie sa fim mai putin tensionati, sa zambim, sa lasam deoparte grijile cotidiene pentru cateva momente si sa fim fericiti. O fericire pura, reala, fara scopuri ascunse si aducatoare de speranta.
Cadouri pentru copii de la Orfelinatul "Sf.Andrei" Ploiesti

orfelinat

Decembrie 2013, Centrul de Resurse pentru Tineri a mers impreuna cu AFI Palace Ploiesti la Orfelinatul "Sf. Andrei" Ploiesti cu produse de igiena personala pentru copii orfani. Am strans 300 lei din impachetat cadouri am completat cu 1000 suma stransa si astfel am cumparat produse de igiena si alimentare pentru copii de la Orfelinatul “Sf Andrei” Ploiesti.
Vara Copiilor 2013

vara copiilor

Toata vara, miercuri de miercuri copiii s-au distrat la Vara Copiilor in fata Palatului Culturii Ploiesti, intre orele 18-20.

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, cu sprijinul Radio Prahova si Consiului Judetean Prahova a organizat in perioada 3 iulie - 4 septembrie editia a II-a a evenimentului Vara Copiilor.

Pe 4 septembrie prichindeii si juniorii au concurat la baschet si dans. Invitatii speciali au fost cei de la Asesoft care au participat la o mica demonstratie si la o sesiune de autografe.

Evenimentul s-a adresat prichindeilor intre 3-7 ani si juniorilor intre 8-12 ani si a presupus un concurs principal: desen pe asfalt, biciclete, fotbal, role, alergare, karaoke, dans, baschet s.a. si numeroase alte concursuri si ateliere.

Participantii la aceste jocuri pe langa distractie au castigat multe premii de la sponsorii evenimentului, de la tricouri Bibi Vacanta, biciclete, accesorii pentru biciclete Tomas Motors, inghetata Napoca, cursuri pentru copii, la abonamente HD Kids. Lista completa a premiilor si detalii despre eveniment pot fi gasite pe www.varacopiilor.ro.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Prahova, Primariei Municipiului Ploiesti, Bibi Touring, Fun4 Kids, Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua, Centrul Europa Direct, Business Designer, Napoca, Happy Dental, Pasul Schiorilor Azuga, Cursuri Copii Ploiesti, Tomas, Coral Impex, Bibi Design, Lucky Wedding.

Vara Copiilor a insemnat 8 editii, 10 teme principale de concurs, peste 5 tipuri de concursuri per editie, peste 5000 de participanti, peste 3000 de inghetate Napoca, peste 500 de tricouri Bibi Vacanta, peste 70 de premii, de la pistoale cu apa si tuturi Bibi Design pana la bicilete profi de la Tomas si peste 20 de voluntari.


Campanii de informare si prevenire a traficului de persoane

stoptrafic

Peste 20 de licee, scoli generale au fost vizitate de voluntarii AIDC pe parcurcursul anului 2013. Peste 2000 de tieri au aflat informatii noi despre traficul de persoane si metodele folosite de traficanti.

AIDC este singurul partener regional al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti.
Am ajutat la renovarea Paralelei 45!

stoptrafic

Cam toti care facem drumul Bucuresti-Brasov, trecem pe DN1 si deci trecem, stiind sau nu, pe langa Monumentul ridicat in dreptul Paralelei 45. Este un mic edificiu de piatra, batut de vanturi si de ploi, inconjurat de gunoaie si mai nou sapat serios de jur imprejur (probabil cineva a cautat armaturile de fier?).

Ne-am adus aminte de Paralela 45 de la noi din tara. Si parca ne-am intristat, stiind-o, cel putin pe cea de pe DN1, intr-o stare deplorabila. Asa ca, Andreea a propus sa incercam sa imbunatatim cumva asta. Iata, cam asa arata monumentul pana astazi.Lumineaza Craciunul!

fcp

De Sarbatori majoritatea oamenilor isi indreapta atentia si catre cei mai putin fericiti decat ei, catre persoanele nevoiase pentru care Craciunul nu inseamna o bucurie ci o alta ocazie de a se simti singuri si neajutorati. Cei mai multi se orienteaza spre caminele de copii sau batrani. Insa foarte putini sunt cei care se gandesc la oamenii pentru care sarbatorile nu inseamna decat zile de lupta pentru supravietuire in adevaratul sens al cuvantului; oameni care au ca scop in viata sa supravietuiasca inca o zi temperaturilor extreme, cei care viseaza la o bucata de paine si o pereche de pantofi: persoanele fara adapost.

Grupul de initiativa JCI Prahova (Junior Chamber International) si Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua isi propun sa lumineze sarbatorile celor de la Centrul Social de Urgenta pentru Persoanele fara Adapost din Ploiesti. Ne dorim sa le oferim o masa calda in ajunul Craciunului, pachete cu alimente traditionale si articole de igiena, haine si incaltaminte.

Pentru asta avem nevoie de ajutorul dumneavoastra! Organizam o campanie de strangere de fonduri si produse (bani, bonuri de masa, haine si incaltaminte) pana la data de 20 decembrie. Orice ajutor este binevenit! Asteptam mesajele dumneavoastra la adresa de e-mail jciprahova@yahoo.com sau la numerele de telefon de telefon 0726 994 055 – Iulian Serban sau 0724 214 702 – Iulian Sirbu, iar noi va vom contacta si ne vom asigura ca deranjul dumneavoastra va fi cat se poate de mic. Toti cei care vor face donatii vor primi un raport detaliat al sumelor stranse si al cheltuielilor, poze cu zambetele celor carora le veti lumina sarbatorile si mesajele lor de multumire!


Grupul de initiativa JCI Prahova si
Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua
va ureaza Sarbatori Fericite!


REGULAMENT CONCURS “DREPTURILE OMULUI PRIND VIATA”

fcp

Centrul de Resurse pentru Tineri AIDC, din cadrul Asociatiei pentru Initiativa si Dezvoltare Continua
va invita sa participati la concursul de postere cu tema “Drepturile Omului Prind Viata”.

Regulile sunt simple:

ETAPA 1: In echipa de 3 (trei) persoane sau individual, creati un poster de dimensiune A2 420x594mm, care sa reflecte cel mai bine tema concursului. Posterul poate cuprinde o imagine sau un colaj, poate fi monocrom sau multicolor, realizat digital sau fizic, creativitatea voastra are tot spatiul de desfasurare. Pentru a intra in concurs trimiteti e-mail cu posterul creat format .jpg pana la data de 16 decembrie 2012 ora 24.00 pe adresa isabela@acumaidc.ro si asteptati e-mailul de confirmare.

ETAPA 2: Toate posterele vor fi uploadate pe pagina de facebook a Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC https://www.facebook.com/pages/Centrul-de-Resurse-pentru-Tineri/432342876817610 unde vor fi votate prin like-uri pana pe data de 17.01.2013. De aceea anuntati cat mai multi prieteni si rude sa va voteze posterul creat. Le puteti vedea si la sectiunea „Centrul de Resurse pentru Tineri” de pe pagina asociatiei www.acumaidc.ro

ETAPA 3: Primele trei postere cu cele mai multe voturi vor fi premiate de catre Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua dupa incheierea concursului.

MULT SUCCES!


“DREPTURILE OMULUI PRIND VIATA” - Raport eveniment

fcp

Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua, prin Centrul de Resure pentru Tineri AIDC, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti, a organizat in data de 10 decembrie 2012, ora 12.30, la Sala de Consiliu a Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, activitatea de promovare a Zilei Internationale a Drepturilor Omului, desfasurata sub denumirea „Drepturile Omului Prind Viata”.

Gandit ca un eveniment de si pentru tineri, activitatea a urmarit promovarea istoriei drepturilor omului si sensibilizarea tinerilor in vederea respectarii permanente a fiecaruia dintre cele treizeci de drepturi cuprinse in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, adoptata de Natiunile Unite in 10 decembrie 1948, pe care Eleanor Roosevelt a numit-o „Magna Carta Umanitatii”.

Deschiderea a fost realizata de Andrei Georgescu in calitate de Coordonator al Voluntarilor Centrului de Resurese pentru Tineri AIDC, care l-a invitat pe domnul Inspector General Adjunct Nicolae Angelescu sa adreseze cateva cuvinte elevilor si profesorilor participanti. A continuat doamna Comisar Sef Maria Pantaia. Reprezentanta Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti a prezentat auditoriului gravitatea si amploarea activitatilor ilegale de trafic de persoane, ultimele statistici in domeniu, a oferit sfaturi practice si necesare prin care fiecare se poate apara de posibilii traficanti.

Voluntarele Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC, Anjie Goh, Madalina Piscu si Evelyn Mantoiu au prezentat semnificatia zilei de 10 decembrie, subliniind impactul Declaratiei Internationale a Drepturilor Omului adoptata de Natiunile Unite in 10 decembrie 1948.

fcp

Activitatea a continuat cu vizionarea filmului documentar “Istoria Drepturilor Omului” si a clipurilor de promovare a drepturilor omului realizate de catre Organizatia „Uniti pentru Drepturile Omului” (www.unitedforhumanrights.com) , cu sediul in California - Statele Unite ale Americii. Filmul documentar, despre care Ambasada Africii a afirmat „Soarta lumii depinde de campanii de acest gen”, a fost premiat la numeroase festivaluri internationale si a fost pus la dispozitia Asociatiei pentru Initiativa si Dezvoltare Continua in mod gratuit pentru a fi folosit ca si material didactic.

Activitatea “Drepturile Omului Prind Viata” a atras aproximativ 100 de elevi si profesori din numeroase colegii si licee din Municipiul Ploiesti. Astfel printre participanti au avut reprezentanti Colegiul National “Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic de Transporturi, Colegiul National “Nichita Stanescu”, Colegiul Tehnic “Elie Radu”, Colegiul Tehnic “Lazar Edeleanu”, Liceul Tehnologic de Servicii "Sfantul Apostol Andrei", Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, dar si multe alte licee si colegii.

Pentru aceasta activitate, deosebit de frumoasa si educativa, Asociatia pentru Initiativa si dezvoltare Continua prin Centrul de Resurse pentru Tineri AIDC, multumeste partenerilor: Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, domnului Inspector General Horia Toma, domnului Inspector General Adjunct Nicolae Angelescu, doamnei Inspector pentru Activitati Educative Cristina Petre, doamnei Inspector Magdalena Georgescu, doamnei profesor responsabil Cerc Educativ Colegii si Licee Prahova Madalina Tuinete, Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti, reprezentat de doamna Comisar Sef Maria Pantaia. Multumim Andrei Georgescu pentru prezentarea evenimentului, in calitate de coordonator al Centrului de Resurse pentru Tineri!

Multumim Angie Goh, Madalina Piscu si Evelyn Mantoiu pentru realizarea si sustinerea prezentarilor!

Multumim Bianca Bazoiu, Evelyn Mantoiu, Madalina Piscu, Anjie Goh, Andrei Georgescu si Theodora Besoiu pentru realizarea traducerilor!

Multumim voluntarilor care s-au implicat in organizarea activitatii: Ilinca Ioanitescu, Andreea Ionescu, Iulia Tudorache, Bianca Marinica, Radu Nitu, Laura Dragomir.

Multumim profesorilor insotitori si tuturor elevilor participanti!

Pentru mai multe poze de la activitatea “Drepturile Omului Prind Viata” va rugam accesati https://www.facebook.com/media/set/?set=a.478307168887847.121774.432342876817610&type=3

Isabela Mihaila
Presedinte
Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua


Drepturile Omului Prind Viata

fcp

Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua, in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judetean Prahova si Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti, organizeaza, pe 10 decembrie, ora 12.30, la Sala Mare a Inspectoratului Şcolar Judetean Prahova, activitatea de promovare a Zilei Internationale a Drepturilor Omului.

Activitatea, desfasurata sub denumirea „Drepturile Omului Prind Viata”, urmareste promovarea istoriei drepturilor omului si sensibilizarea tinerilor in vederea respectarii permanente a fiecaruia dintre cele treizeci de drepturi cuprinse in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, adoptata de Natiunile Unite in 10 decembrie 1948, pe care Eleanor Roosevelt a numit-o „Magna Carta Umanitatii”.

Gândit ca un eveniment de si pentru tineri, activitatea va fi deschisa de Coordonatorul Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC, Andrei Georgescu, elev al Colegiului National Mihai Viteazul. Programul va contine prezentari sustinute de inspectorul sef Maria Pantaia si de voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC. Actiunea centrala a intâlnirii o reprezinta vizionarea filmului documentar „Istoria drepturilor omului” realizat de catre Organizatia „Uniti pentru Drepturile Omului”, cu sediul in California - Statele Unite ale Americii. Filmul documentar, despre care Ambasada Africii a afirmat „Soarta lumii depinde de campanii de acest gen”, a fost premiat la numeroase festivaluri internationale si a fost pus la dispozitia Asociatiei pentru Initiativa si Dezvoltare Continua in mod gratuit pentru a fi folosit ca si material didactic. Înttlnirea se va incheia cu un concurs surpriza pentru cei peste 150 de tineri participanti.


„Vino la PETROLUL sa faci istorie!”

fcp

"Concursul „Vino la Petrolul sa faci istorie” si-a desemnat câstigatorii

“Vino la Petrolul sa faci istorie”, concursul initiat de Fotbal Club Petrolul Ploiesti, in parteneriat cu Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua AIDC, a ajuns la final. Juriul a avut o misiune dificila, analizând 25 de propuneri de scenarii documentare ce au vizat istoria clubului FC Petrolul, iar, dupa ce “sita a cernut”, câstigator a fost desemnat scenariul intitulat “Lupul isi schimba blana, dar naravul ba”.

Conceput de trei eleve de liceu, Diana-Mihaela Gaibar, Anne-Marie Bianca Pantilimon si Roxana-Georgiana Tirteata, scenariul va fi transformat intr-un film documentar, produs cu ajutorul unei echipe de profesionisti de la Prahova TV. Totodata, câstigatoarele vor fi premiate si cu o pereche de boxe profesionale pentru calculator, oferita de sponsorul Mercury Lighting SRL. Apreciind efortul depus de toti participantii, organizatorii concursului “Vino la Petrolul sa faci istorie” le multumesc acestora si ii asteapta si la viitoarele proiecte ce vor fi initiate de clubul nostru."


fcp

Fotbal Club Petrolul in parteneriat cu Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua AIDC anunta lansarea unui concurs de scenarii de film documentar ce abordeaza tematica ”Istoria FC Petrolul” intr-un mod cat mai original. Concursul se va desfasura in perioada 30. Octombrie – 18 Noiembrie si are ca si grup tinta elevii din Liceele din Ploiesti din clasele IX-XI.

Scopul concursului este de a implica tinerii in realizarea unui film documentar despre istoria clubului, filmul realizat va fi vizionat de elevii prezenti la Ora de istorie din cadrul programului comunitar desfasurat de FC Petrolul. Castigatorii concursului vor avea posibilitatea sa realizeze acest film documentar avand la dispozitie o echipa de profesionisti de la Prahova TV.

Pentru a participa elevii, individual sau organizati intr-o echipa de lucru, sunt rugati sa se inscrie pe listele voluntarilor AIDC care se vor deplasa prin liceele din Ploiesti in perioada 30, 31. Oct , 1 Noiembrie sau sa trimita datele de contact la emailul: marketing@fcpetrolul.ro.

Selectia se va desfasura in urmatoarele etape:

1. Completarea listelor cu elevii dornici sa se inscrie in concurs, pana cel tarziu joi, 1 noiembrie.
2. Elevii inscrisi in concurs participa la „Ora de istorie” tinuta la sediul FC Petrolul, cursul va fi tinut de profesor Dan Culicovschi care va vorbi depre istoria clubului incepand cu ora 16:30 la Clubul Petrolul si jurnalistul Alex Stanescu de la Prahova TV care va prezenta carateristicile unui scurt film documentar sportiv.
3. Primirea propunerilor de scenarii pana in 12 noiembrie, ora 24:00.
4. Jurizarea propunerilor primite si selectarea unui numar de 4 proiecte;
5. Interviu cu realizatorii celor 4 proiecte selectate;
6. Din cele 4 proiecte selectate in etapele anterioare va fi ales cel castigator pe data 18 noiembrie
7. Anuntul privind scenariile selectate va fi publicat pe pagina de internet a organizatorilor si partenerilor.
Numai autorii scenariilor selectate vor fi notificati pentru a se prezenta la interviu.


clubul de arta

Incep inscrierile pentru Clubul de Arta!

Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua va lanseaza provocarea de a face parte in primul Club de Arta din Ploiesti. In cadrul acestui club vom organiza cursuri de pictura, modelaj artistic, design vestimentar si design ambiental.

Dintre toate manifestarile umane, arta este fara doar si poate cea mai apropiata de adevarata natura a fiintei care isi are sediul in tine. E frecventa infinitului intr-un cadru finit. Plecând de la initierea in tainele desenului si pâna la magia amestecului culorilor, de la intâlnirea cu misterele picturii murale, picturii realiste, pâna la marii artisti ai secolului 20, sedintele noastre de creatie sunt diverse si interesante, facute exact pentru ca voi sa explorati propriul univers creativ. Va puteti gasi noi pasiuni cum ar fi: decorarea de interioare sau moda si puteti gasi noi forme ale exprimarii libere cu ajutorul picturii, modelajului, colajului si graficii. Prin aplicarea – in cadrul cursului – a diverselor strategii se pot descoperi copii cu aptitudini, se formeaza si se dezvolta acele priceperi si deprinderi specifice activitatii artistico-plastice care vor permite obtinerea unor rezultate foarte bune si ulterior.

Grupele se formeaza la inceput de an scolar sau trimestru, ori la cerere cu un numar minim de 10 cursanti. Formarea unei grupe este intotdeauna conditionata de inscrierea numarului minim. Daca doriti sa va alaturati unei grupe existente sau doriti sa va formati propria grupa, completati formularul de inscriere mentionând optiunea pentru grupa dorita. De indata ce formularul va fi procesat veti fi contactat pentru a vi se oferi mai multe detalii legate de curs. Daca nu exista locuri libere pentru grupa in care doriti sa va inscrieti vom cauta sa gasim o alta grupa care sa corespunda cererii dumneavoastra. 

Cursul pentru incepatori se adreseaza persoanelor care vor sa faca cunostinta cu arta si tehnicile de desen,pictura, grafica si modelaj intr-un atelier de pictura.

Cursul va atinge urmatoarele tematici:

 • Desen: suporturi si materiale, compozitie, constructia formei, lumina si umbra, perspectiva;
 • Culori si materiale: pensule, panze, tipuri de culori, cutite de paleta, geluri de structura, verniuri;
 • Tehnici: carbune, pastel, acuarela, tempera,  acrilice, ulei pe pinza; 
 • Portretul;
 • Flori;
 • Natura statica;
 • Colajul;
 • Design vestimentar;
 • Design ambiental;
 • Modelaj.

Pentru inscrieri sau pentru a afla mai multe informatii, folositi formularul de contact


18oct

Ia-ti 4 minute si lupta impotriva traficului de persoane
alaturi de noi in 18 octombrie

În 2007 Comisia Europeana a decis ca data de 18 Octombrie sa fie numita Ziua Europeana de Lupta Împotriva Traficului de Persoane. Comisia Europeana admite faptul ca traficul de persoane are loc in toata lumea si sustine cresterea nivelului de constientizare prin evenimente in spatiul public.
Din anul 2008, Centrul Ratiu pentru Democratie (România) mobilizeaza membrii comunitatii in organizarea de actiuni in spatiul public cu ocazia Zilei Europene de Lupta Împotriva Traficului de Persoane.

Actiunea este organizata in Ploiesti de Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua impreuna cu partenerii: Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti si Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si este parte a miscarii internationale de lupta impotriva traficului de persoane, initiata de Centrul Ratiu pentru Democratie, prin programul “Nu e de vânzare – Alege pentru binele tau” si sustinuta de Ratiu Family Charitable Foundation. Aceasta miscare internationala presupune o actiune coordonata in spatiul public a mai multor grupuri si urmareste o schimbare sociala prin cresterea solidaritatii la nivelul comunitatii ca forma de lupta impotriva traficului de persoane.

Desfasurata sub sloganul „Ia-ti 4 minute sa incepi lupta impotriva traficului de persoane”, actiunea din acest an va fi organizata conform urmatorului scenariu: Organizatorii vor purta haine albe si, in timpul celor 4 minute, vor afisa pancarte cu drepturi ale omului incalcate prin traficul de persoane, in timp ce participantii la actiune, in haine negre, vor afisa drepturi si alegeri garantate fiecarei fiinte umane. Toti participantii vor aduce cu ei pancarte despre alegerile garantate de drepturile fundamentale dar incalcate prin traficul de persoane.

O data pe an, in 18 octombrie, putem sa protestam pasnic pentru a atrage atentia asupra situatiei lor si pentru a dovedi ca impreuna putem combate traficul de persoane si efectele sale asupra familiilor si comunitatilor prin miscarea internationala impotriva traficului de persoane.


Cursuri scurte pentru liceeni

18oct

Prin proiectul „Cursuri scurte pentru liceeni” ne propunem sa oferim tinerilor oportunitatea de dezvoltare personala si a abilitatilor de viata prin participarea la diverse cursuri de initiere, sustinute prin metode de educatie non-formala.
Subiectele abordate fac parte dintr-o paleta larga si sunt selectate in functie de nevoile si propunerile voluntarilor Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC.
Cursurile sunt organizate in sesiuni de 4 module, timp de 6 ore pe parcursul unei singure zile si sunt sustinute de specialisti, formatori autorizati CNFPA si atestati ca lucratori de tineret. Participarea la curs este atestata de diploma de participare recunoscuta legal.
In urma participarii la aceste cursuri tinerii isi vor putea dezvolta abilitati de viata necesare unei cariere stralucite, isi vor imbunatati imaginea de sine si isi vor valorifica trasaturile de personalitate.

Curs I „Comunicare” – 28 octombrie 2011

 • Modulul 1: Notiuni introductive
 • Modulul 2: Feedback – tehnica CIS
 • Modulul 3: Comunicarea asertiva
 • Modulul 4: Arta de a pune intrebari.